Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/اصفهان مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان، تهیه طرح خطرپذیری استان و ابلاغ شرح وظایف تمام دستگاه های اجرایی و آموزش بخش های مختلف را باعث چابک سازی آنها دانست و گفت: نمی توان جایی را در برابر حوادث طبیعی امن دانست، اما باید خودمان را برای کاهش اثرات این حوادث آماده کنیم و می توان گفت که اصفهان با برگزاری آموزش های مختلف، برای مقابله و کنترل حوادث، آمادگی نسبی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منصور شیشه فروش در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به وقوع زلزله ۴ ریشتری روز گذشته (سه شنبه ۸ بهمن) در شهر برزک کاشان، اظهارکرد: بررسی هایی که انجام دادیم نشان می دهد این زمین لرزه در حدی نبود که خسارتی وارد شود، فقط مقداری مردم حس کرده بودند و ساختمان ها لرزیده بود و بررسی تیم های ارزیابی نیز نشان داد که این زلزله، خسارتی در بر نداشته است.

وی با اشاره به آماده سازی طرح خطرپذیری استان در سال های گذشته، یادآور شد: این طرح، مرتب ابلاغ و شرح وظایف همه دستگاه ها به آنها اعلام شده که این کار همراه با آموزش هایی که در دستور کار قرار دارد باعث شده دستگاه های اجرایی چابک شده و هر یک وظیفه خود را بداند.

وی از نیاز استان به دریافت اعتباراتی برای پیشگیری و کنترل سیل، مقاوم سازی ساختمان ها در برابر حوادث خبر داد و گفت: یکی از نیازهای استان خرید تجهیزاتی مانند نردبان های بلندمرتبه برای ایستگاه های آتش نشانی و تامین دیگر تجهیزات مورد نیاز ستادهای بحران است.

منطقه کاشان، مستعد وقوع زلزله

شیشه فروش به دلیل وجود گسل قم زفره، منطقه کاشان را مستعد وقوع زلزله دانست و ادامه داد: معمولا در این منطقه با لرزه هایی روبرو می شویم و به همین دلیل، یک ایستگاه لرزه نگاری در قمصر ایجاد شده که زلزله های استان را ثبت می کند.

وی همچنین از استقرار نزدیک به ۱۰ ایستگاه لرزه نگاری وابسته به موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران در استان خبر داد و گفت: این ایستگاه ها، در طول سال زمین لرزه ها را ثبت می کند، بنابراین زلزله ۴ ریشتری برزک یک اتفاق عادی بود که در طول سال اتفاق می افتاد و در طول سال نیز گزارش هایی را از لرزه هایی در مناطق کاشان داریم.

مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان همچنین مناطق غرب استان مثل فریدون شهر را نیز مستعد زلزله دانست و یادآور شد: به خاطر وجود گسل های زاگرس در لایه های زیر زمینی این منطقه، معمولا گزارش هایی از زمین لرزه در طول سال دریافت می کنیم.

تهیه و اجرای مطالعات پهنه بندی لرزه ای در اصفهان

وی در ادامه از انجام مطالعات لرزه خیزی در دشت کاشان و منطقه شهرضا، نایین و اصفهان خبر داد و گفت: این مطالعات، لرزه خیزی و توان گسل ها را بررسی کرده و در اصفهان نیز قرار است مطالعات پهنه بندی لرزه ای با همکاری شهرداری تهیه و اجرا شود.

شیشه فروش درباره راهکارهای کاهش خطرپذیری ناشی از زلزله در شهرها و روستاها یادآور شد: استانداردسازی مصالح ساختمانی، تربیت نیروی انسانی ماهر در حوزه ساختمانی و توسعه ایستگاه های شتاب نگار از ۵۴ ایستگاه، مکان یابی و مناسب سازی کاربری ها در مراکز جمعیتی شهری و روستایی، افزایش ضریب ایمنی در ساخت و سازهای جدید بهبود و ساماندهی تاسیسات مهم متناسب با پهنه بندی خطر نسبی زلزله نیز در برنامه کار مدیریت بحران استان قرار دارد.

وی همچنین جلوگیری از ساخت و سازهای جدید و ناایمن در برابر زلزله، الزامی کردن بیمه برای ساختمان ها، استانداردسازی مصالح پایه و الزامی کردن استفاده از مصالح استاندارد با کیفیت و مقاوم و ترویج و تشویق فناوری های نوین در زمینه ساخت و ساز را از دیگر برنامه های مدیریت بحران بیان کرد و ادامه داد: این برنامه ها از قبل هم در دستور کار بوده اما اکنون و با توجه به وقوع زمین لرزه های خسارت بار در کرمانشاه و آذربایجان شرقی، مورد تاکید قرار گرفته است.

شناسایی گسل ها در همه مناطق استان

مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به شناسایی گسل ها در همه مناطق استان، گفت: تمام مشاورانی که قرار است طرح های تفصیلی، جامع و هادی را در روستاها و شهرها اجرا کنند باید با استعلام از  موقعیت مکانی پهنه های لرزه خیز و گسل ها باخبر شده و در آن مناطق ساخت و ساز نکنند.

وی وقوع زمین لرزه بزرک کاشان در عمق ۱۵ کیلومتری زمین و موقعیت کانونی این زمین لرزه را دلیل اصلی وارد نشدن خسارت به مردم دانست و گفت: با طراحی که صورت گرفته در استان اصفهان آمادگی نسبی برای کنترل حوادث وجود دارد و برای همین هم استان ما، جانشین تهران بزرگ در مدیریت بحران تعیین شده است.

شیشه فروش چابک سازی نیروهای امدادی را یکی از برنامه های در دستور کار مدیریت بحران بیان کرد و گفت: به عنوان مثال پس از وقوع حادثه واژگونی اتوبوس مسافربری تهران شیراز، در اولین لحظات نیروهای امدادی پای صحنه رسیدند و کمک و کنترل کردند، البته نمی توان مکانی را امن در برابر حوادث طبیعی دانست و باید خودمان را برای رویارویی با این رخدادها و کاهش اثرات آنها آماده کنیم، اما با برگزاری آموزش های مختلف می توان گفت که استان اصفهان آمادگی لازم را در برابر مقابله و کنترل حوادث به صورت نسبی دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی حوادث زلزله مدیریت بحران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۰۷۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری تمرین تخلیه اضطراری نمایشگاه کتاب در مصلی تهران

معاون آمادگی و عملیات سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از برگزاری تمرین میدانی آمادگی مقابله با حوادث احتمالی و تخلیه اضطراری از سوی ستاد مدیریت بحران ویژه سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در محل مصلی امام خمینی (ره) خبر داد.

به گزارش ایسنا، صمیم مرادی روزبهانی با بیان اینکه آسیب پذیری مراکز پرجمعیت و مخصوصاً تجمعات و نقاط پرتردد احتمال وقوع حادثه را افزایش می‌دهد، گفت: هدف اصلی این تمرین ارتقاء سطح آمادگی دستگاه‌های امدادی در فاز پاسخ به حوادث احتمالی است. در این تمرین عملیات اطفا حریق ، نجات و انتقال مصدومین و همچنین تخلیه اضطراری جمعیت از ارتفاع با خودرو نردبان هیدرولیکی 32 متری و با تحویل مصدومین به عوامل اورژانس و انتقال به مراکز درمانی تمرین شد.

وی ادامه داد:‌در ادامه تیم عملیاتی آتش‌نشانی با برپایی فن فشار مثبت اقدام به خارج کردن دود از محل حریق کرده و پس از ایمن‌سازی کامل محل، به کار خود خاتمه دادند.

روزبهانی گفت: این تمرین با توجه به مراحل پایانی عملیات غرفه چینی و آماده‌سازی فضاهای نمایشگاهی، قبل از شروع به کار نمایشگاه و به منظور ارزیابی میزان توانمندی در امدادرسانی به مصدومین فرضی و نحوه تخلیه اضطراری در محل‌های تعیین شده در مجموعه مصلی تهران و همچنین ارزیابی و پایش کارکرد تجهیزات تیم‌های عملیاتی در مواجهه با حوادث احتمالی برگزار شد.

معاون آمادگی و عملیات سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران افزود: در این تمرین نمایندگان سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، نیروهای عملیاتی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی، پلیس، اورژانس تهران، ستاد اجرایی نمایشگاه (وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، مجموعه مصلی امام خمینی (ره)،اداره مدیریت بحران و پدافند غیرعامل منطقه ۷،ستادهای مدیریت بحران مناطق معین (3، 6 و 12)، گروه ‌های داوطلب مردمی دوام و نیروهای HSE شهرداری منطقه 7 حضور داشتند.

به گفته وی پس از اعلام پایان تمرین، دومین جلسه کمیته ایمنی و سلامت در محل ستاد اجرایی مصلی امام خمینی (ره) در خصوص بررسی نحوه برگزاری، نقاط قوت و ضعف تمرین برگزار و ضمن پیگیری مصوبات اولین جلسه کمیته، نسبت به جمعبندی نظرات، پیشنهادات و ملاحظات فنی اعضا در خصوص ایمنی نمایشگاه اقدام شد. همچنین از محل ستاد مدیریت بحران ویژه سی‌ و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بازدید شد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • هشدار سریع ۱۰ تا ۱۵ ثانیه قبل از زلزله اعلام می‌شود | به دنبال پایش ایمنی ۱۹ هزار ساختمان هستیم
  • بارش‌های ۳ روز اخیر در اردبیل خسارتی به همراه نداشته است
  • برگزاری تمرین تخلیه اضطراری نمایشگاه کتاب در مصلی تهران
  • دفاع شهردار تهران از وام میلیاردی به مدیران شهرداری
  • ماجرای تخصیص وام به مدیران شهرداری تهران برای مسکن
  • حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ ۵ کلانشهر ایران
  • مدیریت بحران اردبیل در آماده باش کامل
  • تشریح اقدامات مدیریت بحران خراسان جنوبی در سیل اخیر
  • بارش‌های سیل‌آسا اردبیل را در بر می‌گیرد